Ислямска република Иран

iran

Ислямска република Иран е страна, разположена в Югозападна Азия. Граничи с Пакистан и Афганистан на изток, Туркменистан на североизток, Каспийско море на север, Азърбайджан и Армения на северозапад, Турция и Ирак на запад, и накрая по вода граничи с Персийския залив и Османския пролив на юг.

Страната е смятана за регионална сила и има важно геополитическо значение за региона, а отделно разполага и със значителни запаси от нефт и природен газ.

Столица на Иран е град Техеран, който е най-големият и най-важният политически, културен и стопански център в страната.

Иран е втората по големина страна в Близкия Изток и има 5000-годишна интересна и вълнуваща история. Позната като Персия до 1935 година, Иран става Ислямска република през 1979 г.

Туристите посетили Иран, остават очаровани от природната красота, древните руини, джамиите и първокласните музеи.

За нас

Ирано-Българска Бизнес Асоциация (ИББА) е сдружение за осъществяване на дейност с нестопанска цел в областта на опазването, развитието и популяризирането на материалната и духовна култура, традициите, практиките, обредите, социалните групи, бизнес средите и обединенията, както и на добрите регионални и международни практики, опит...

Повече

Галерия

Дейности

world flags sphereИрано-Българска Бизнес Асоциация (ИББА) е член на Клуба на Смесените и Чуждестранните Палати в България, към Българска Търговско-Промишлена Палата (БТПП), и участва активно в организираните от него събития и работни срещи.

Повече